Tények és tévhitek a modern klímaberendezésekről

Tények és tévhitek a modern klímaberendezésekről

 

1 . TÉVHIT: A klíma asztmát okoz.

TÉNY: A klíma önmagában nem okoz asztmát, sem más betegséget. Ehhez természetesen szükség van a szűrőberendezések időnkénti tisztítására.

 

2. TÉVHIT: A klíma allergiás reakciókat vált ki.

TÉNY: A mai klímák nem csak hűtésre/fűtésre szolgálnak, de a kifinomult technológiáknak köszönhetően tisztítják és párátlanítják a levegőt, így kifejezetten jótékony hatással bírnak az allergiára is.

 

3. TÉVHIT: Klímával fűteni drága és környezetszennyező.

TÉNY: Azok a klímák, melyek fűtésre is alkalmasak, bizonyítottan hatékonyabbak, mint a tradicionális villanyradiátor vagy akár a központi fűtés. Télen, a légkondicionálóval való fűtéskor kevesebb energiát használunk fel, így kevesebb káros anyag keletkezik otthonunkban, arról nem is beszélve, hogy fűtéskor a berendezés ugyanúgy tisztítja a benti levegőt. Ráadásul pénzt is spórolunk vele.

 

4. TÉVHIT: A klíma a hűtéskor kellemetlen hideg huzatot okoz.

TÉNY: A modern klímaberendezések befúvó lamellázata képes huzatmentesen a maximális komfort mellett lehűteni a tartózkodási teret. A precíz befúvásnak köszönhetően a hideg levegőt a lamellázat a mennyezetre írányítja, mellyel zuhanyszerű hűtő hatás érhető el. Ezután az emberi aktivitás érzékelő az aktivitás mértékének megfelelően szabályozza a hőmérsékletet a komfort fenntartása érdekében. Amennyiben a beltéri egység elhelyezésében szakember véleményét is kikéri, biztosan nem lesznek kellemetlen percei.

 

5. TÉVHIT: A klíma használata kiszárítja a levegőt a helyiségben.

TÉNY: A fejlett klímaberendezésekben hűtéskor lehetőség van olyan üzemmódot választani (MILD DRY), amely a hagyományos és egyszerűbb klímaberendezésekhez képest akár 10%-kal magasabb relatív páratartalmat tud tartani a helyiségben, ezzel csökkenthetőek a bőr- és torokszárazság tünetei.

 

6.TÉVHIT: A klíma használat közben zavaróan hangos.

TÉNY: A technológiai fejlődésnek köszönhetően a klímaberendezések zajszintje is jelentősen csökkent. Nem ritka a 18-20 dB(A) zajszinttel üzemelő beltéri egység; ez olyan halk, mint a falevelek susogása. Az inverteres technológia pedig lehetővé teszi, hogy a kültéri egység zajszintje a belső használat intenzitását lekövesse, amely jelentős zajszint csökkenést jelent kívül is.

Forrás: https://teretatisztalevegonek.hu/

Back to top